Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Pane Petříku, statisíce Rusů usilují o tzv. Zelenou kartu, která jim umožní legální pobyt v USA. Můžete mně vysvětlit proč? A proč jaksi Američané se do Ruska nehrnou?

Viz https://www.e15.cz/zahranicni/usa-ohrozuji-svet-mysli-si-rusove-o-zelenou-kartu-ale-maji-rekordni-zajem-1237610

3 0
možnosti
MB

O tom, že historicky existuje výrazný rozdíl mezi životní úrovní v Rusku a USA snad nikdo nepochybuje. Ani o tom, že USA jsou zemí daleko větších možností nežli nejvyspělejší evropské země. Proto je ten zájem vyzkoušet si to v USA celosvětový ..

Ale dělat z toho závěry, že ty lidi do USA vyhání nutně bída nebo nesouhlas s domácím režimem je zavádějící. Je to příležitost, možnost si něco zkusit.. uspět a zůstat či se vrátit se zkušenosti a "prodat" to doma..

1 1
možnosti
JZ

Tak se omlouvám, tady jsou fakta

Kolik celkem v Rusku žije bezdomovců, je velkou neznámou. Oficiální statistiky neexistují, odhady hovoří o třech až pěti milionech. To by znamenalo, že bezdomovci tvoří 2 až 3,5 procenta ruské populace. Pro srovnání: v Česku to je 0,65 procenta, v Německu asi jedno procento (tam statistiku výrazně ovlivnila migrační krize) a v USA 0,17 procenta.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-bezdomovci-noclezka-krize-petrohrad.A171121_120348_zahranicni_aha

2 0
možnosti
Foto

Níže píšete, že počet bezdomovců v USA tvoří 0,67% obyvatel a zde 0,17%.

Jak to tedy je?

0 1
možnosti
MV

Co se týče ropy, tak největším "poraženým" se mohou stát USA - jejich břidlicové firmy mají relativně drahou těžbu.

Poslední údaj z USA o nezaměstnanosti je 36 milionů - to je šílené číslo, protože to může spustit lavinu z nesplácených hypoték, spotřebitelských, studijních a dalších půjček a bylo by to doprovázené kolapsem nemovitostního trhu a následně i akciového. Trump navíc stupňuje obchodní válku s Čínou - na tom opět prodělají všichni, včetně Evropy. Takže máme zaděláno na dokonalou bouři. Politika USA navíc žene do koalice Rusko s Čínou, což může skončit tím, že Rusko bude Čínu zásobovat surovinami, zbraněmi a dalšími specifickými technologiemi a Čína bude Rusko zásobovat spotřebním zbožím - vznikl by tak poměrně komplementární kolos, který by byl na okolním světě poměrně nezávislý a naopak by mohl začít vystupovat hodně asertivně.

2 4
možnosti
MB

Tak celý svět čekají špatné časy. Rusko má tu výhodu, že na podobné "pohromy" jsou tam docela zvyklí.. Díky té izolaci se tam světové problémy nepromítají tak dramaticky. Pochopitelně pociťují propad cen exportních surovin. Ale ta závislost na exportu ropy a plynu se již delší dobu snižuje (i díky sankcím a demonstrativním proklamacím Západu o snižování energetické závislosti na Rusku). Údajně se vývoz jaderných technologií podílí na HDP podobnou měrou jako vývoz surovin.

Pakliže Rusko aktuálně roste téměř nulovým tempem, většina zemí poklesla v řádu procent a díky propojenosti ekonomik se dají čekat vleklé problémy... a obávám se, že západní ekonomiky se s tím budou vypořádávat hůře nežli "již zvyklé" Rusko, resp. obávám se všemožných těch experimentů, jak udržet dosaženou životní úroveň a rozpohybovat ekonomiku (zadlužování, tištění peněz, sypání peněz z vrtulníku..).

I pokud jde o ten koronavirus, myslím, že na tom Rusko není úplně zle. V počtu provedených testů na 1000 obyvatel jsou 12. na světě ..před zeměmi jako je Německo či USA.. takže počty zaznamenaných nakažených jsou sice vysoké ..ale úmrtnost není až tak dramatická.

Sice ani já si do Ruska stále netroufám investovat (hlavně kvůli možným politickým rizikům a určitým předsudkům) ale myslím, že pohled na Rusko a jeho ekonomiku je až přemrštěně dramatizován ..a zatížen určitými stereotypy.

3 1
možnosti
MV

Je nějaká ekonomika, kterou v současnosti nečekají špatné časy?

0 0
možnosti
Foto

Pánové Lima, Ziegler, Dvořák nám potvrdí, že nejlepší časy čekají ekonomiku USA a špatné časy čekají hlavně Rusko.

0 1
možnosti
MK

M87i55l15a45n 38K44e52s49l

20. 5. 2020 21:27

Moc se mi ulevilo.Měl jsem strach z budoucnosti.Když jsem si přečetl,že Rusové na tom budou pravděpodobně ještě hůře než my,již strach nemám.

0 1
možnosti
MK

Už toho pamatuju docela dost. Ale na okamžik, kdy ruská ekonomika prožívala dobré časy si opravdu nevzpomínám. Pamatuji pouze časy špatné a ještě horší.

4 0
možnosti
MV

No já i Rusové si určitě vzpomenou na dobu Jelcina - tehdy byli na dně.

1 1
možnosti
JB

J96i76r38i 36B83o62r

20. 5. 2020 17:32

Pro pana Petříka,Chtěl byste být nezaměstnaný v Rusku nebo v USA? Můžete upřímně odpovědět????

5 0
možnosti
MK

Možná vám pan Petřík opravdu odpoví, ale upřímné to určitě nebude. Bude to žlučovité a protiamerické.

5 0
možnosti
Foto

To připomíná klasický dotaz na Radio Jerevan:

Kogda búdět lúčše?

Užé býlo.

(Snad to nemusím překládat.)

Fungující ekonomiku zítřka bude děla výroba založená na minimálním podílu základních surovin a na maximálním podílu odborné kvalifikované práce.

Čímž je titulek Vašeho blogu dostatečně podepřen.

R^

7 0
možnosti
Foto

Tak v tom případě i ekonomika USA mele z posledního. Tak málo přidané hodnoty na kilometr čtvereční tak hned tak ve světě širém nelze najít. Zkuste navštívit nějaký tamní přírodní park a zkuste si promyslet, jaký podíl odborné kvalifikované práce tam naleznete. A v pracovně Trumpa jakbysmet.

0 2
možnosti
JT

J90i49r42i 39T19i24c37h21y

20. 5. 2020 16:08

Pokud jsem si povsiml. ekonomika trpi vsude, vcetne tech nejvetsich a nejvyspelejsich ekonomii. Pred epidemii byly mnohe staty, ktere nikdy hospodarsky dobre nefungovasly, treba v Africe. Proc je tu stale to zaostreni na Rusko?

0 0
možnosti
Foto

Protože k Rusku jistá část našich nejvyšších stále vzhlíží.

4 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 388x
Po VŠ vedl přes pět let dealingové oddělení a spoluvytvářel analytický team ve společnosti Citfin, kde s přestávkami působí dodnes. Nyní se zabývá analýzami finančních trhů s důrazem na FOREX a další ekonomická témata.

Nyní se na volné noze zaměřuje na reklamu a zviditelnění firem na internetu, především na sociálních sítích. Má zkušenosti s vedením projektů, jejich implementaci a vyhodnocování.

Je fanouškem fantasy literatury, má rád divadlo a ze sportů dává přednost posilovně.

Seznam rubrik