Diskuse

Czech First

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Klid, ono se to vyřeší samo. V Číně už dávno není pracovní síla tak levná ,jako v době, kdy se tam stěhovala výroba z celého světa. S cenou té české se srovná určitě do 5 let, spíše už za tři roky. A že by se ten trend měl změnit to zatím nevypadá. (A navíc Evropa dělá vše pro to, aby začala technologicky i v produktivitě zaostávat.) Takže, ona se ta výroba zase vrátí. Zaostalejší a levnější budeme my.

0 0
možnosti
Foto

J21o44s18e91f 48B86á43r31t46a

10. 4. 2020 10:40

Školství tomu nasvědčuje.

0 0
možnosti

Pre národné ekonomiky Česka resp Slovenska, by bola národná katastrofa ak by Nemci vyhlásili Deutschland zuerst (Najprv Nemecko).:-/

0 0
možnosti

J23i94r36i 47T46i73c38h31y

9. 4. 2020 17:38

Do diskuze by se mohlo dat mnoho nametu. Jen pripomenu, ze Anglie dlouho po valce udrzovala ekonomicky nevyhodnou tezbu uhli, ve srovnani s levnou ropou, aby udrzela energetickou sobestacnost v pripade svetove krize. Podobne bychom meli udrzet vyrobu dulezitych produktu, mame byt na priklad zavisli na lecich z Ciny, zejmena kdyz nekdy jejich hodnota je pochybna?

0 0
možnosti

Pane Volfe. Czech First je krasny sen. I Bata jej propagoval. Neuspel. (duvody jine, nez vy pripisujete).

Jiz pan Raz poukazuje na skutecnost, ze majetniky mnoha podniku jsou cizinci. To hovorime o skupinach, kteri o podniku rozhoduji. Cesky clovek, jak se ukazuje, NEUMI vyuzivat burzovni politiku. (asi se neuci!!!), aby se obohatil.

Cena vyrobku je urcitym voditkem pro prodej. Nadsazene, pro dnesni prodej. Zitra je tento trend mozno odstranit technologickou zmenou. Vyvoj produkce je totiz zavisly na technickem vybaveni a umeni jej vyuzit. Zase ukazka v batove koncernu.

Snad je dobre se zminit i na politicke sestaveni statu, jeho koncepce pomahat tomu heslu v nadpise. Zde je ta brzda nejvetsi. Toto jeste Cechum neprislo. Jejich 30 lete nadavani nema zadny spravny vysledek. (to se nezminuji o "MALE DOMU" pro politiky a jejich mocnare)

0 0
možnosti

J81a86n 70R19á50ž

9. 4. 2020 12:52

Čína, Indie a Vietnam naplňují svou produkcí přes 80% světové poptávky po spotřebním zboží. Je to důsledek globalizace ekonomiky, kdy se zcela zákonitě stěhuje výroba za co nejmenšími výrobními náklady. Jedinou obranou proti tomuto trendu jsou celní opatření. Ukázal to zcela zřetelně americký prezident. Jestli doba, kdy bezcelní obchod se stal posvátnou krávou éry globalizace neskončí, tak závislost Evropy na Asii bude narůstat a pitomosti, jako jsou ekonomické sankce na státy, které nám nejdou pod vousy, to budou umocňovat.

PS. Czech First je utopií ve státě, kdy naprostá většina průmyslové produkce je v majetku cizinců a ti budou přesouvat výrobu spíše do svých domovských zemí i za cenu vyšších nákladů jen proto, aby se u nich doma nezvyšovala nezaměstnanost nad únosnou mez. Co to se zaměstnaností způsobí u nás je jim, věřte mi naprosto jedno!

Příklad: Při očekávaném propadu na trhu osobních vozidel v příštích pěti letech o min.30%, kdo si tipne, že auta se značkou Škoda se budou dál vyrábět v ČR? Já bych na to nevsadil nic!

1 0
možnosti

Též si myslím, že hospodářský život se vrátí na 99 procent do starých kolejí. U řady dováženého zboží nejde jen o nákladovost, ale na profese jako např. šití (průmyslové, tvrdé normy) nebylo dostatek pracovnic už za socialismu a tahali se sem Vietnamci, Mongolové, Kubánci.

Říká se třeba o Finech, že kupují dražší maso vyrobené doma, aby podpořili místní produkci. U nás na toto moc nevěřím - myšleno obecně, nejen maso či jablka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 388x
Po VŠ vedl přes pět let dealingové oddělení a spoluvytvářel analytický team ve společnosti Citfin, kde s přestávkami působí dodnes. Nyní se zabývá analýzami finančních trhů s důrazem na FOREX a další ekonomická témata.

Nyní se na volné noze zaměřuje na reklamu a zviditelnění firem na internetu, především na sociálních sítích. Má zkušenosti s vedením projektů, jejich implementaci a vyhodnocování.

Je fanouškem fantasy literatury, má rád divadlo a ze sportů dává přednost posilovně.

Seznam rubrik